Gå direkt till innehåll
Hans Magnusson, Swerim utsedd till årets brobyggare på Metalliska Materials programkonferens.
Hans Magnusson, Swerim utsedd till årets brobyggare på Metalliska Materials programkonferens.

Pressmeddelande -

Hans Magnusson årets brobyggare

På Metalliska Materials årliga programkonferens blev Hans Magnusson utsedd till årets brobyggare 2021. Hans är forskningsledare och gruppchef på Swerim med materialmodellering som sitt expertområde.

Motiveringen till priset: ”Hans visar en sällsynt bra förmåga att fånga upp industriella problemställningar och omvandla dessa till konkreta projekt inom ett brett område som spänner över valslitage, varmvalsning, oxidation, uppkolning och additiv tillverkning. Han har varit involverad i ett 15-tal projekt inom Metalliska material och har konsekvent visat ett starkt fokus på såväl detaljer i företagens processer som möjligheter att förstå och förbättra dessa genom modellering. Hans presentationer är alltid välstrukturerade och pedagogiska och han är mån om att lyfta fram insatser som görs av kollegor i god samarbetsanda.”

Ämnen

Regioner


Metallforskningsinstitutet Swerim bedriver industrinära forskning och utveckling kring metaller och deras väg från råmaterial till färdig produkt. Vi vill stärka industrins konkurrenskraft genom ökad produktkvalitet, högre resurseffektivitet och mer hållbara tillverkningsprocesser. Vår vision är en fossilfri och cirkulär industri. Institutet har 190 medarbetare på två orter i Sverige – Luleå och Stockholm. Swerim ägs till 80 procent av industrin och till 20 procent av svenska staten genom RISE Research Institutes of Sweden.

Kontakter

Margaretha Sönnergaard

Margaretha Sönnergaard

Presskontakt Swerim Marknadskommunikation och press