Gå direkt till innehåll
Erik Sandberg, till vänster, årets pristagare i forskningsstationens minne. Pontus Sjöberg, vd Swerim delade ut priset.
Erik Sandberg, till vänster, årets pristagare i forskningsstationens minne. Pontus Sjöberg, vd Swerim delade ut priset.

Pressmeddelande -

Erik Sandberg årets pristagare i forskningsstationens minne

Pris i forskningsstationens minne

Erik Sandberg, Swerim är 2022 års pristagare av priset i forskningsstationens minne. Erik har tilldelats priset, om 25 000 kronor, för sin långa erfarenhet av forsknings- och utvecklingsprojekt inom metallurgi. Hans kunskap inom kärnverksamheten och framför allt ljusbågsugnsteknik är en viktig styrka för bolaget. Han har med sitt engagemang stöttat och servat våra viktigaste kunder i sin strävan till klimatneutral stålproduktion. Utöver detta bidrar även Erik med stort engagemang och nyfikenhet i att skapa nya projekt och projektmöjligheter med sina kollegor på ett förtjänstfullt sätt. Eriks arbetssätt och engagemang gör han till en bra förebild för en forskare inom Swerim.

----
Metallforskningsinstitutet Swerim har instiftat ett pris om 25 000 kr för personal verksamma inom Swerim och med koppling till Swerim Luleå som på ett föredömligt sätt visat engagemang, samarbete, nyfikenhet och integritet som genom sitt arbete bidrar till att Swerim vidmakthåller och stärker vår unika position inom industrinära forskning kring metaller och deras väg från råmaterial till produkt.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Metallforskningsinstitutet Swerim bedriver industrinära forskning och utveckling kring metaller och deras väg från råmaterial till färdig produkt. Vi vill stärka industrins konkurrenskraft genom ökad produktkvalitet, högre resurseffektivitet och mer hållbara tillverkningsprocesser. Vår vision är en fossilfri och cirkulär industri. Institutet har 190 medarbetare på två orter i Sverige – Luleå och Stockholm. Swerim ägs till 80 procent av industrin och till 20 procent av svenska staten genom RISE Research Institutes of Sweden.

Kontakter

Margaretha Sönnergaard

Margaretha Sönnergaard

Presskontakt Swerim Marknadskommunikation och press