Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Arbetsmiljö och konkurrenskraft hänger ihop

En inspirationsdag om konkurrenskraft och förnyelse genom goda arbetsförhållanden går av stapeln den 30 januari. För tredje året i rad arrangerar nätverket AFoU ett dialogseminarium där vi lyfter aktuella trender i arbetslivet, delar erfarenheter och bygger broar för utveckling av framtidens arbeten och arbetsplatser.

Deltar gör bland annat Irene Wennemo, statssekreterare Arbetsmarknadsdepartementet, Therese Svanström Andersson, statssekreterare Socialdepartementet, och Ewa Ställdal, utredare för inrättande av den nya myndigheten för arbetsmiljökunskap, tillsammans med nyckelaktörer från arbetsmarknadens parter, akademi, forskningsinstitut, industri, offentliga organisationer och offentliga uppdragsgivare. Moderator är Göran Johnsson, ordförande för nätverket AFoU, tidigare förbundsordförande IF Metall.

Dialogseminariet är fulltecknat och arrangeras den 30 januari kl 13–17 i Stockholm, det kan följas live via LO play, och det kommer även finnas möjlighet att se videon i efterhand.

Nätverket Arbetsplatsnära FoU för hållbart arbetsliv – AFoU – verkar för utveckling av framtidens arbeten och arbetsplatser samt relevant forskning som leder till praktisk nytta. Om du är intresserad av att medverka i nätverket och i den fortsatta processen, kan du läsa mer om nätverket AFoU eller kontakta nätverkets samordnare Ulrika Harlin.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swerea-koncernen skapar, förädlar och förmedlar forskningsresultat inom områdena material-, produktions- och produktutveckling. Målet är att skapa affärsmässig nytta för medlemmar och övriga kunder och att stärka konkurrens- och innovationsförmågan hos näringslivet i Sverige. Koncernen har ca 550 medarbetare och omsätter 680 Mkr/år. Verksamheten bedrivs i fem forskningsinstitut (Swerea IVF, Swerea KIMAB, Swerea MEFOS, Swerea SICOMP och Swerea SWECAST). Verksamhet finns i Stockholm, Jönköping, Luleå, Mölndal, Piteå, Eskilstuna, Linköping, Trollhättan, Olofström och Oslo, samt i Brest och St Etienne i Frankrike.

Kontakter

Margaretha Sönnergaard

Margaretha Sönnergaard

Presskontakt Swerim Marknadskommunikation och press