Gå direkt till innehåll
Swerea MEFOS kompetens och förutsättningar för att bygga stora pilotanläggningar är internationellt känt.
Swerea MEFOS kompetens och förutsättningar för att bygga stora pilotanläggningar är internationellt känt.

Nyhet -

EU-medel främjar svensk forskning

För andra året i rad placerar sig Swerea MEFOS i toppen bland svenska forskningsorganisationer när det gäller finansiering från EU, visar en rapport från Vinnova.

Vinnovas årliga sammanställning visar att Swerea MEFOS är fortsatt framgångsrika inom europeisk forskning. Forskningsinstitutet är också största mottagare av EU:s forskningsmedel i Norrbotten 2016, och vd Eva Sundin ser att forskningen gynnar svensk utveckling.

− När det gäller de stora samhällsutmaningarna, som till exempel att minska koldioxidutsläppen, så ser vi stora fördelar i att samarbeta internationellt. EU:s finansiering ger möjlighet att testa och utvärdera nya lösningar som vi annars inte skulle kunna göra. Genom samarbete stärker vi vår kompetens ytterligare, något som är bra både för regionen och för svensk industri.

Det är bland annat företagets kompetens och förutsättningar när det gäller att bygga stora pilotanläggningar som är internationellt känt, vilket också visar sig i de projekt som just nu är aktuella och främst handlar om att ta fram nya hållbara lösningar för metallindustrin.

− Våra medarbetare har ett stort engagemang i de här frågorna, och tack vare ett internationellt nätverk kommer vi i kontakt med företag som vill utveckla nya metoder på ett säkert och vetenskapligt sätt. Då erbjuder våra anläggningar rätt förutsättningar vilket är fantastiskt roligt, avslutar Eva Sundin.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Margaretha Sönnergaard

Margaretha Sönnergaard

Presskontakt Swerim Marknadskommunikation och press